Nieuwsarchief


Groschopp exposeert op MOCON2015 (29.03.2015)

Groschopp exposeert op MOCON2015. klik hier


De nieuwe website (23.03.12)

Groschopp heeft een nieuwe website. Deze is afgestemd op de nieuwe huisstijl. Binnen deze website wordt bij het tabblad producten doorgelinkt naar de website van Groschopp AG die ook compleet vernieuwd is. Hier bevindt zich op detailniveau de informatie per product. Het is in de nabije toekomst de bedoeling dat hier ook de CAD informatie kan worden gedownload. Dit gaat nu nog met behulp van een derde partij middels de button onderin de rechterkolom.


Industrial Automation & Drives (20.03.12)

Groschopp neemt 2-5 oktober deel aan de beurs Industrial Automation & Drives in de Jaarbeurshallen te Utrecht.
“Beursorganisator VNU Exhibitions Europe en branchevereniging FEDA hebben de handen ineen geslagen en lanceren het nieuwe event Industrial Automation & Drives. Deze industriële manifestatie is het resultaat van een samensmelting van Industry & Automation en Aandrijftechniek”.
Meer info volgt als dit beschikbaar is.


Anti-korrosie oppervlaktebehandelingen (02.02.12)


SilverLine: hoe glad is een SilverLine (01.09.11)

Het heeft geen hoeken en scherpe randen. Lasnaadjes noch schroeven bieden vuil gelegenheid op te hopen en borstelharen blijven niet hangen. Reinigingsmiddelen doen net zo weinig als water en het werkt zonder oververhit te raken: De nieuwe Silver Line van Groschopp is een servomotor met geïntegreerde elektronica en vertragingskast in een roestvrijstalen huis. Lees meer


PGK: als veel kortstondig gebruik weinig mag kosten (04.08.11)

Groschopp presenteert een nieuwe serie gelijkstroommotoren.
Een kenmerk van de aandrijftoepassing voor deze serie is kortstondig gebruik, S3 bedrijf. Een ander niet onbelangrijk gegeven is de prijs. Deze is zeer gunstig.
Groschopp denkt hiermee een belangrijke aandrijfoplossing te bieden voor de apparatenbouw.

Deze motoren kunnen worden voorzien van de Groschopp reduktoren VE31. Indien gewenst kunnen ze ook worden voorzien van een gever en rem.


EGK N: meer vermogensdichtheid door nieuwe vormgeving (02.08.11)

U kunt hierover meer informatie aanvragen op de pagina Informatie aanvragen.


Ethercat in "light" servocontroller (22.06.11)

Groschopp heeft haar “light” servocontroller, de RBDS, doorontwikkeld. Deze is nu naast CANbus en Profibus ook beschikbaar voor ETHERCAT. De controller is nu nóg breder inzetbaar. Aan een aandrijving worden enerzijds steeds hogere eisen gesteld betreffende controleerbaarheid en regelbaarheid (dynamiek)en anderzijds wordt scherp gelet op het kostenaspect.
In de nieuwe servocontroller zijn deze aspecten gecombineerd.
Een technisch geavanceerd product tegen een scherpe prijs. Deze controller voorziet in behoeften waar méér dynamiek wordt geëist als aan een “gewone” motor maar waar een high-end servo oplossing overdone is qua techniek en qua kosten.
Lees meer